Kijevo kotletas

postheadericon Kijevo kotletas

Kijevo kotletas.jpgKijevo kotletas, tai ne tik puikus patiekalas savaitgalio pietumas, bet tinka ir užklupus svečiams. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite patys. Patiekalo sudedamosios dalys:

  • 4 viš­tos krū­ti­nė­lės (puselės);
  • 1 kiau­ši­nis;
  • 160 gr. sviesto;
  • 2 v.š. miltų;
  • 7 v.š. džiūvėsių;
  • šakelė roz­ma­rino;
  • džio­vinto pelėtrūno.

Kijevo kotletas gaminamas: išmušame turimas vištienos krūtinėles. Pasiruošiame kotleto viduje būsiantį sviestą. Sviestas turi būti kambario temperatūros, tokį sviestą padaliname į 5 lygius gabalėlius (mums reikės 4, likusį gabalėlį galite panaudoti padažui, bulvių košei ar dar kam). Į turimą sviestą susidedame savo mėgstamus prieskonius patartina dėti: petražolias, čiob­re­lį, krapus mai­rūną. Prieskoniai turi būti susmulkinti. Tada viską išmaišome iki vientisos masės ir padarome 4  vienodo dydžio ritinėlius. Tada įdedame į šaldytuvą, kad vidaus masė sustingtų. Pasiimame išmuštus krūtinėlės gabalėlius, juos ištriname prieskoniais: druska, pipirais. Paiimame sustingusius sviesto gabaliukus ir juos suvyniojame į muštą mėsą. Kiekvieną suktinuką išvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiuvėsėliuose. Pagamintus kotletus sudėkime į įkaitintą puode aliejų ir verdame 7 – 9 minutes. Kijevo kotletas tiekiamas su bulvėmis arba daržovėmis.

Leave a Reply

Draugai